Protetika

PROTETIKA DR KOJIC

Protetika djeluje u području nadomještanja izgubljenih zuba te poboljšavanja funkcije i izgleda prirodnih zuba.

Dental crowns and tooth, isolated on white

 

     U Centru za oralno zdravlje dr Kojić koristimo najmodernije tehnike, najkvalitetnije otisne mase i sarađujemo sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama,a sve u svrhu vraćanja zdravog i privlačnog osmijeha, koji predstavlja odlučujući faktor o cjelokupnom izgledu lica.

Krunice

     Protetske nadoknade koje se trajno fiksiraju na izbrušene zube ili zubne implante sa ciljem nadoknade zubne supstance, vraćanja funkcije i estetike.

 


ZUBI SVI

 

 

     Izrađujemo nekoliko različitih vrsta krunica.

     Metalokeramičke koje su izrađene od keramike koja se postavlja na metalnu bazu koja je napravljena od plemenitih i neplemenitih legura.

 

      Cirkonijum keramičke krunice koje su napravljene tako da se slojevi keramike nanose na bazu cirkona,
koja zbog izuzetnih fizičkih i estetskih svojstava daje krunicama estetska svojstva prirodnih zuba

(propuštanje svjetlosti i prirodnost u kreaciji i slaganju boja).


 

SADADA125151

 

 

      Litij-disilikatne krunice (integralna keramika) je načinjena od posebne litij-disilikat staklene keramike, koja svojom čvrstoćom i izborom boja garantuje konačni rezultat potpuno jednak zubu sa prirodnom gleđi,
što je smiješta u sam vrh estetske stomatologije.

 

Ovaj tip krunica izrađuje se pomoću najmodernije CAD/CAM digitalne tehnologije, koja skenira zub te modeluje oblik budućih krunica iz jedinstvenih keramičkih blokova.

 


 

84dsa4da6

 

Ljuskice

 

     Ljuskice ili viniri (Veeners)

predstavljaju protetska rješenja koja se lijepe na vanjsku površinu zuba te uz minimalno
brušenje u potpunosti prekrivaju nedostatke prirodnih zuba.

 

     Koristimo ih za korekciju manjih ili većih estetskih nedostataka na zubima,
poput obojenosti zuba, napuknuća, istrošenosti zuba,
prilikom korekcija dijastema ili razmaka između zuba ili
blažih ortodontskih anomalija.


 

5s4df64s6sMostovi

     Koriste se za nadokandu jednog ili više zuba pod uslovom da su susjedni zubi očuvani i da mogu poslužiti kao nosači protetske nadoknade. Postavljaju se i na implante. Mogu biti izrađeni od plemenitih metala, antialergijskih neplemenitih metala presvučenih keramikom, bezmetalnih nadoknada ili iz jedinstvenog bloka pomoću CAD/CAM tehnologije. Poteškoće pri jelu ili govoru nakon ugradnje mosta postaju prošlost.

 


 

5h4g13f2

 

Mobilna protetika

      Nadoknađuju se izgubljeni zubi, a koristimo je u slučajevima kada nije moguće izraditi fiksne protetske nadoknade. Mobilne proteze mogu biti totalne i parcijalne.

      Totalne proteze nadoknađuju sve izgubljene zube.Ključni momenat pri izradi proteze je pravilan izbor zuba, koji moraju biti dizajnirani tako da se podudaraju sa životnom dobi i individualnim karakteristikama svakog pacijenta. U saradnji sa zubotehničkim laboratorijem sa kojim sarađujemo, koristimo Phonares zube, najnovije generacije, svjetski poznate i prestižne kompanije Ivoclar.

 


5gh46fhf

 

      Parcijalne proteze se izrađuju u slučaju gubitka većeg broja prirodnih zuba, ukoliko ne postoji mogućnost izrade fiksne protetske nadoknade.

Učvršćivanje i stabilizacija parcijalnih proteza zasniva se na raznim oblicima kopči, koje se postavljaju u sklopu kompletnog protetskog rada.

Odlikuju se uklopljenošću u već postojeći zubni niz, te tako osmijeh djeluje prirodno i zdravo.

 


« PARODONTOLOGIJA             DIZAJN OSMIJEHA »