Oralna higijena

          ↑     (kliknite na naslov da saznate više)     ↑          ­ 

sadatgfqaw3a124

iTOP individualni trening oralne profilakse

 

     Oralna higijena obuhvata sve radnje kojima se zubi i okolno tkivo održavaju čistim. Dobrom oralnom higijenom preveniramo karijes, krvarenje gingive,
parodontopatiju, loš zadah i sl.

     Pravilnim izborom četkice i adekvatnom tehnikom četkanja zuba sprječavamo akumulaciju biofilma na zubima. Biofilm se mineralizuje mineralima iz pljuvačke i postaje zubni kamenac. Zubni kamenac jako nepovoljno utiče na zube i gingivu, jer sadrži ogromnu količinu bakterija koje dovode do karijesa i do parodontopatije i posljedično do gubitka zuba.

 

Zato zube treba četkati, adekvatnom četkicom i pravilnom tehnikom četkanja!

      Zubna četkica mora da bude mekana i da ima malu glavu, kako bi dospjela do najudaljenijih površina naših stražnjih zuba. Trenutno, na svjetskom tržištu, najbolja četkica je Curaprox i to preporučujemo Ultra Soft, najmekšu. Takvom četkicom nećete povrijediti ni zube ni zubno meso, a biće učinkovita u uklanjanju biofilma.

 

 


54ads64da

 

 

     Našim pacijentima preporučujemo i ostala pomoćna sredstva za mehaničku kontrolu biofilma (interdentalne četkice, konac za zube) i po potrebi i sredstvo za hemijsku kontrolu (Curasept tečnost za ispiranje).


Mi u Centru za oralno zdravlje dr Kojić pružamo iTOP, odnosno individualni trening oralne profilakse, te na taj način svakog pacijenta naučimo kako pravilno da pere zube.